Error
  • Error loading feed data.
  • Error loading feed data.
  • Error loading feed data.
  • Error loading feed data.
Website vindbaar maken via zoekmachine optimalisatie (SEO)
There are no translations available.

Gevonden worden is gezien worden ...
Het vinden van de website van een bedrijf is voor bestaande klanten meestal geen probleem. Voor nieuwe klanten ligt dit uiteraard anders; zij zullen pas in aanraking komen met het bedrijf via betaalde advertenties of via een zoekmachine als bijv. Google. De vindbaarheid van de website in zo’n zoekmachine is voor veel bedrijven dan ook van essentieel belang. 

Salon Futura heeft de kennis van de werking van zoekmachines en weet welke mogelijkheden er zijn om de vindbaarheid van een website te optimaliseren.


Zoekmachine vriendelijk
Een basisvoorwaarde om gevonden te kunnen worden door zoekmachines zoals bv. Google, is een zoekmachine-vriendelijke website.
Om gevonden te worden door zoekmachines is de techniek achter de website van groot belang. Er zijn een aantal zaken waar bijv. Google naar kijkt op een pagina. Er komen dagelijks duizenden internetpagina´s bij, dus is het belangrijk dat de programma´s die de informatie verzamelen eenvoudig de website kunnen doorzoeken.

 

Leesbare URL's
Het internetadres (of URL) van een pagina bevat vaak code. Een voorbeeld hoe bijvoorbeeld het open source CMS Joomla dit doet:

  • http://www.salon-futura.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=58&Itemid=89

Dit is niet leesbaar voor zoekmachines. Beter is het om deze om te zetten naar woorden, zoals de URL van de pagina waarop je nu aan het lezen bent:

  • http://www.salon-futura.nl/websitesmaken/zoekmachine-optimalisatie-seo.html

 

Paginatitels en omschrijving
Bovenin je browser, staat de pagina titel. Deze wordt in de zoekresultaten van zoekmachines als eerste weergegeven. Gevolgd door de omschrijving van de pagina. Als deze niet in de code zijn verwerkt, maakt Google zelf een titel en omschrijving van de eerste tekst die op de pagina gevonden worden. Aangenomen dat de pagina getoond wordt.


Trefwoorden en anders metatags
Metatags zijn stukjes tekst met informatie over de betreffende pagina die in de code gestopt worden om het gevonden worden te verbeteren. Hiervoor geldt wel 'overdaad schaadt', verkeerd gebruik van metatags kan een averechts effect hebben.


Content
De inhoud van de pagina is zeker van belang. Hierbij is het van belang dat de hierboven genoemde zaken in de tekst terugkomen; als je in je titel 'zoekmachine' hebt staan, maar het woord komt in de content niet (vaak) voor, dan heeft dit een negatief effect op de vindbaarheid.

 

 

 
Dutch-NetherlandsEnglish (United Kingdom)